Follower

Sunday, November 14, 2010

Dis is Serious [HARAM.. MEMANG HARAM] video panas

ni aku ambik dr fb membe aku..
korang boleh nilai sendiri..
Kalau dalam cerita BUDAK KELANTAN...
AMARIKA jadi pegangan..
ni aku x tau apa pegangan dyeorang...
orang dok tengok..
dye wat cam dalam bilik... astaghfirullah... insaflah rakan2ku...
mereka x de sifat kemaluan pn...
malahan bangga...
gelak2... suka ria..
gelak la kamu dalam neraka nanti...

video

kita nilaila sendiri..
sejauh mana kita dah terikut budaya barat..
kita hanya merdeka pada nama
namun minda kita masih belum merdeka....
kuasa penjajahan baru..
NEW WORLD ORDER.

cube renungkan..
mane mak bapak dyeorang? 
nampak cam budak sekolah..
muda2 dah rosak..
dyeorang x pk ke hari tua?
 lelaki 2 x pe la x de ape2...
masalah skang perempuan tu...
sape nk ambik dye jadi isteri?

aku pon x sempurna...
wat silap jugak..
tapi sebagai saudara islam...
kene nasihat menasihati...
dalam khutbah jumaat smalam pon ad tok khatib cakap
'setiap manusia MESTI melakukan kesilapan...
dan sebaik2 manusia adalah manusia yang bertaubat atas setiap 
kesilapannya..

panjang ceramah aku kan?
huhu.. tadah tenga korang untuk mendengar...
renung2kanlah sahabat2ku..
maaf jadi ustaz jap tapi ap yg aku cakap 2 betul maa...
setiap umat islam ad tanggungjawab dakwah mereka tersendiri
jadikan iktibar

aku rasela.. lau kat barat pon x de dye wat drama menyayat hati  camnie...
rese2 jela...
tapi....
MALAYSIA BOLEH!
MELAYU BOLEH!
semua BOLEH!
HAHAHAHA!


Thursday, November 11, 2010

mafia!

just for information- :)

Mafia, name given to a number of organized groups of Sicilian brigands in the 19th and 20th cent. Unlike the Camora in Naples, the Mafia had no hierarchic organization; each group operated on its own. The Mafia originated in feudal times, when lords hired brigands to guard their estates in exchange for protection from the royal authority. The underlying assumption of the Mafia was that legal authorities were useless and that justice must be obtained directly, as in the vendetta. Italian attempts to curtail the Mafia have suffered from political corruption and the assassination of judges.

Through emigration the organization spread to the United Stated (where it was sometimes called the Black Hand). It is involved in many illegal operations—trade in narcotics, gambling, prostitution, labor union racketeering—and certain legal enterprises, such as trucking and construction, in the United States. In Nov., 1957, more than 60 of its alleged leaders were surprised at a secret meeting at Apalachin, N.Y. About one third of them were convicted of obstructing justice, but the convictions were reversed on appeal. In recent years, the Mafia has been linked with money-laundering and police corruption and has also been hampered by defections. While slowing its activities in extortion and racketeering in the 1980s and 90s, the contemporary Mafia has expanded into such white-collar criminal enterprises as fraud in health insurance, sales of prepaid telephone cards, and illegal stock market deals.

The Godfather-                      

 
Al Capone (Alfonso or Alphonse Capone) , 1899-1947, American gangster, b. Naples, Italy. Brought up in New York City, he became connected with organized crime and was involved in murder investigations. In 1920 he moved to Chicago and became a lieutenant to John Torrio, a notorious gang leader. They established numerous speakeasies in Chicago in the prohibition era. After eliminating his opponents "Scarface" Capone took over control from Torrio. He was implicated in brutal murders and received tribute from businessmen and politicians. His crime syndicate—which terrorized Chicago in the 1920s and controlled gambling and prostitution there—was estimated by the federal Bureau of Internal Revenue to have taken in $105 million in 1927 alone. Capone was indicted (1931) by a federal grand jury for evasion of income tax payments and was sentenced to an 11-year prison term. In 1939, physically and mentally shattered by syphilis, Capone was released.
for more info-
http://www.encyclopedia.com/topic/Mafia.aspx#3

Wednesday, November 10, 2010

broad band!

x kirela broadband ap pon...
mula2 guna...
benda ni amat meyakinkan...
laju..
beliau memang laju...

namun sikalang..
makin cam haram...
lembab giler...
nk streaming  youtube pn  x bleh ..
macam $%^$

namun sabar la semua...
da ramai komplen kat aku...
aku pn x tau nape dyeorang komplen kat aku..
cam la aku ni broadband center...
ak tengah siasat skang ni...

kakak aku nak wat keje pn ...
dye cakap cam nak baling je...
 modem broadband ni kat dinding..
biar modem tu rasekan kesakitan...
eee... geramnya...
(pengalaman  mangsa)

lagi sorang membe aku... dye cakap..
"mula2 aku pakai.. streaming memang mantap"
tapi skarang... dah macam kura2...
kura2 tua pulak tuh...
+ kura2 sakit kaki..
begitulah perumpamaan broadband ni...
membe ak cakapla...

jadi.. penyelesaiannya...
gunela seterimik (streamyx)
memang laju jika digunakan seorang diri...
haha.. 
download pn bez.... streaming pn bez...
macam2 ada!!

Tuesday, August 3, 2010

trouble life...


tajuk dalam english..
 post dalam bm.....
  pelik dan x masok akal...
   macam hidup aku...
      
kendengaran... sayup2 post ni amatlah boring...
crite masalah sndri... apela...
orang lain crite panas2...
aku?
lalalal~


sesuatu perkara sejak dari mula adalah
keSILAPan aku masok u...
sume jadi huru hara...
hidup x terurus...
tunggeng langgeng..

dan.. setiap hari adalah hari malang bagi aku..
bkn x besyukur... tapi memikirkan kesedihan sekian lama...
setiap orang ada masalah masing2...
ada aku kesah?
ada orang kesah dkt aku?
x de pn...

-mereka tidak pernah dapat apa yang mereka mahu-
kata2 semangat bagi aku....
mungkin....

kata orang... kalau kte kawan ngn mat repit
mat repit la kte..
walaupun pada hakikatnya kita tidak...
kalau kawan ngn orang kaya?
padahal kte miskin?
.................
..................

terkedu dengan pertanyaan demi pertanyaan
yang bertubi-tubi menerjah pemikiran...
x dapat tumpu kat study...
khayal je....
x tau pk ap dan x tau ap yang sedang dipk kan


dan insaflah bahawa kamu adalah orang miskin..
x mampu nk menzahirkan impian demi impian
yang akhirnya jadi mimpi..
mimpi yang hanya pada masa tertentu..
pada masa tidur...

kadang kala kte menginginkan..
apa yang orang lain dapat..
apa yang orang lain buat...
namun... semua itu satu impian..
tetap impian...

kata seseorang...
mase di menara gading ni la kte menikmati hidup...
namun....
..........................................................

terkedu lagi....
x tau ap yang hendak ditulis...
cukup setakat ini...

-hidup dalam kepayahan mengajar erti kesedihan-
dan kesedihan mengajar erti.....


adakah seseorang akan faham?
adakah beliau terus faham?
mungkin tidak..
kerana hanya aku sahaja yang dalam kesusahan..
kesedihan namun pada zahirnya seorang periang...
pada batinnya.. 
seorang yang malang...


Saturday, June 5, 2010

.

noktah
adakah noktah penamat dalam sesuatu perkara?
adakah setelah berakhir sesuatu perkara,
maka tiada penyambungnya?

kepercayaan karut tersebut silap?
x taula...
no point...
setelah noktah.. kte boleh mulakan hidup baru...
semuanya baru..
bilakah noktah tersebut?

kehidupan yang malang belum berakhir...
masih berterusan..

tiada tanda2 sinar kebahagiaan tesebut...
masih  malap..
x tau mana penghujungnya..
mungkin aku ambil jalan yang salah...
mungkinkah?

blur..

masih malap...

Thursday, May 13, 2010

sori

kepada semua yang terasa hati ngn post ak..
mintak maap.. sebab aku manusia biasa..
sape tang terasa hati
merasa hati
kerasa hati
perasa hati

maaf

aku tak de niat nak wat korang cm2...
betul..
x tpu
agipon susah nk online skang ni..
bizy... sedih.. lapar...

hehehe.. tp kegembiraan 2 ada...
duduk ngn membe..
cam 1 family walopon mkn nasik telor ngn kicap...
hehe... cian kat awek ak.. 
kureng mse ntuk dye.. mst dye marah ngn ak.. tp x pe la...
kehidupan...

no money.. no life...
bd said..
sengkek sebahagian dari hidup...
namun kegembiraan lebih penting..
ada duit tapi hati runsing x de guna...

selagi bumi dipayungi langit
jangan mengunyit...
hahaha

Saturday, May 8, 2010

going to hell

esok malam...
aku akan bertolak pulang ke hell @ uthm...
perasaan yang sukar digambarkan..
berkecamuk hati, hatinya sendiri, persoalannya kini, (lagu hujang inDIE BENG)
sedih siot... x dn nk jmpe membe2... ari ni da pos motor...
bemakna hari2 yang berlalu ak da tiada motor..
sedih..

apela uthm bangang sangat nk wat short sem? agak2 la..
dahla duit kering... dye ingat ak makan pasir ke...
nie sume orang bn.. hahaha
membe2 ak sume da plan nk g bbq la.. futsal la.. snuker... jamming..
dahla lame x jmpe...
dyeorang ari ahad br sampai..
manela sempat nk jmpe...
bangang punyer u..

berbalik kepada kehidupan di uthm
aku KEMBORINGAN.. KECELAKAAN...
ak rasa x de life kat c2...
sbb 2 result ak rendah....
serabot kepala...
lapar..

keje u ni nk nyusahkan student...
cm gampang.....
benci!x3
x taula nk jd ap...
idup susa.. mati pn susa.. aiyaaa!

yang kurik itu bindi yang merah itu saka
yang baik itu bindi yang indah itu kakaka..

tegged

Tag ni aku dapat dari lalok... da lame dye tag ak.. tp x dn nk tulis.. ni first time aku dapat Tag macam ni..kih3..aku ni kan baru lagi berblogging....ok2..dengan ini aku akan menjawab Tag yang telah diminta..=P
 
What is your full name?
Muhammad Zahin Bin Basri

When is your birthday?
13/1/91

What is your daddy's name?
ayah

What is your your mum's name?
Ma
How many siblings do you have?
1+1=11

Where do you live?
kelantan

Your favourite colour(s).
1)merah mu bara semangat waja
2)hitam mu bersih budi pekerti
4) putih berdaulat, semangat waja

Still studying?
mungkin

Do you have a bestfriend?
sikit

Do you love them?
sedih

Pop or jazz?
bob mali

Chicken or beef?
beger ketam

Coke or 100plus?
Coke
 
What brand is your purse?
avon

How much do you have in your wallet right now?
0

High heels or flat?
flat

Skirts or jeans?
short pants

Shirt or blouse?
singlet

Watch or bracelet?
watch la(casio org bagi)=p

Favourite watch's brand?
cap gajah duduk

Do you have girlfriend?
married

Do you have a boyfriend?
i'm not gay

Did you love her?
yes i do

Did you ever kiss him?
my wife..ha3

Facebook or Myspace?
facebook.

What is your dreams?
tido
naik pelamin
tido balik
 
Please tagged other ten friends of yours:
dyeorang sume da di tag

Wednesday, May 5, 2010

Perjalanan Ku Tenhenti

Intro
Dalam perjalan ini
Menuju destinasi
Berbagai bandaraya dilalui
Perjalananku terhenti
Di bandaraya ini
Terpandang pusara diam menyepi

Terbayanglah kisah lalu
Bila kau disampingku
Bagaikan temasya dalam hidupku
Kini cinta tiada lagi
Berkubur dalam sepi
Dan pusara ini menjadi bukti

Betapa aku lemah di sini
Melihat cinta ini pergi
Di sini bermula bicara
Terpedaya
Dan bicara itu membunuhnya.

verse
tajuk post kali ni pasal balik kampung
pejalanan menganbil masa 20 jam
bentolak dari kluang kol 9.30 malam 3 may
sebab lipan @ kereta api rosak di bahau-n.9
sampai di terkentut jerantut pada pukul 7 pagi 4 may
sampai di pasir mas kol 2 petang 4 may
sampai kota bharu kol 3 petang 4 may
sampai kat rumah kol 5.30
total carry mark
-20 jam-


sakit hati
sakit bontot
sakit perut (lapar)
sakit hati lagi
celaka punye lipan.. 
dahla bawak slow
padahal x de trafic light
x de kesesakan
x de polis campus tahan mintak kad matrik @ vest
x de kemalangan jiwa... 
sakit jiwa..
sumenye punca..


sabar jela...
nasib baik tuang kodi (bukan nama sebenar)
berjaya mengawal keadaan
pak kodi bentindak senbagai penasihat peribadi (PA) aku
(kene ceramah atas lipan)
insaf... kuikuikui
then, tengok muvie atas lipan... 
kodi punyer laptop.. 
citer wasabi.. awek jepung sumo hot2 tino seksi.. 
antara lipan2 berterbangan.. nama yang menggerunkan (klasik)

perjalanan tenhenti di rumah
balik2 bini a.k.a awek bisin pulak
sebab x balas msg..
ceh..
puncha2..
penatla syg.. 
sabar yea.. hihihihi
(maaf tergedik sket)

outro
benkaitan dengan aktiviti ensok..
rehat lagi la....
baiki motor....
bawak laju2...
tido pn laju2.... 
zzzz pn laju2..
bendating ngn awek  laju2..
jiwa kelajuan (indie beng)
 








p/s; bukan bd yang taip ni.. bd dok tdo... 
teka sape yg sedang menaip?? minsteri ada di mana2..

 

Tuesday, April 27, 2010

cara2 brenti merrokok@perrokok@penggisap okok


Pertama bahan2 bahaya yang yerdapat dalam rokok
(bacalah sendiri)
kikiki

perokok selalunya sakit tidak bermaya..
tubuh menjadi busuk..
dan tips yang pertama..
jika nak berhenti rokok..
kita perlu sakit..
kerana minda kita akan fokus kepada kesakitan..

4 batang rokok murah ni adalah punca
tips kedua, yakinkan diri anda
yakinkan bahawa jika anda tidak merokok
anda telah dapat membeli kereta mewah
jadi.. rokok adalah punca anda tidak dapat membeli kereta tersebut
terus persalahkan rokok tersebut..
sumpahlah rokok tersebut selama 7 keturunan
kikiki


sebenanya bd telah menjadi perokok seawal usia 10 tahun
bayangkan berapa puluh ratus duit bd telah belanjakan
bd skang tengah demam, sakit kepala
da 2 ari x isap okok
ase2 saham bd da naik kot.. haha
saving banyak giler
(gamba di atas hanya gambaran bd)

berenti rokok sebelum nadi anda berhenti

jangan gelakkan orang yang nak berenti rokok
sapotlah mereka....
bd x tipu
HAdoi... denyut2 kepala ni..

Saturday, April 24, 2010

Dialog Kehidupan


seekor kucin ditemui mabuk.. adakah beliau besalah?

 maka... balak kucin tesebut menuntut bela..

manakala di suatu tempat ... (dirahsiakan atas sebab keselamatan)

manakala di tempat yang lain.. satu kejadian keji belaku.

salah satu sebab kepupusan anak2.. 
tuPai + burun = tut!

situasi sebenar exam...
dimana pensyarah mereka ketika ini?

weng.. weng.. weng..

Wednesday, April 21, 2010

suke3

Pada asasnya, hukum bercinta-kasih, berpasangan( couple) atau
seumpamanya adalah  harus. Akan tetapi terdapat beberapa
perkara/tindakan yang boleh menyebabkannya menjadi HARAM. Antaranya : PERTAMA: TIDAK MEMPUNYAI NIAT YANG BAIK ATAU SEBALIKNYA
Sesebuah perhubungan ˜istimewa" antara seorang lelaki dan wanita
seharusnya didasari dengan niat yang baik seperti bertujuan untuk
berkahwin. Justeru sebarang perhubungan yang tidak bertujuan seperti
tersebut adalah tidak harus seperti bercouple untuk berhibur,
bersuka-suka dan sebagainya. KEDUA: TIDAK MEMATUHI (MELAMPAUI) SYARIAT AGAMA
Lumrah bercouple seakan tidak dapat lari dari aktiviti seperti
ber"dating", ber"shoping" dan sebagainya hatta ada yang sampai ke
peringkat "membonceng". Tidak kurang juga (tanpa segan silu)
menggunakan istilah-istilah yang kononnya menunjukkan sikap "caring"
seperti memanggil darling pada pasangannya. Paling tidak, pasti di
dalam pertemuan(dating) akan berlaku pandangan mata yang tidak harus,
perbicaraan yang tidak wajar dan seumpamanya. Semua perlakuan ini
adalah bercanggah dengan ajaran Islam yang mengharamkan perhubungan
bebas di antara lelaki dan perempuan. Yang paling penting, apabila
Syariat Islam mengharamkan sesuatu perkara/perbuatan, maka wasilah atau
tindakan yang menuju kepada perkara yang diharamkan tersebut juga turut
diharamkan. Kaedah Fiqh ada menyebutkan : sesuatu yang membawa kepada
yang haram, maka ia juga menjadi haram. Justeru berdasarkan kaedah
ini, maka bercouple yang membawa kepada perlanggaran hukum syariat juga
adalah haram. KETIGA: MENJATUHKAN MARUAH (PERIBADI) SEORANG WANITA
Apabila pasangan yang bercouple berdating, maka peribadi seorang wanita
muslimah akan dipersoalkan. Khalayak tidak akan berbicara tentang si
lelaki yang bercouple tersebut, tetapi si perempuan. Masyarakat akan
bertanya bagaimana begitu mudah si perempuan tersebut membiarkan
dirinya diusung(maaf jika agak keterlaluan) ke sana-sini atau
setidak-tidaknya umum akan menganggap bahawa perempuan tersebut telah
dimiliki. Kesan buruk yang mungkin dihadapi ialah apabila berlaku
perpisahan antara pasangan tersebut. Masyarakat akan mula membuat
pelbagai tanggapan negatif terhadap si perempuan tersebut.
Prasangka-prasangka negatif akan direka dan dihebahkan. Akhirnya
berlakulah tohmahan-tohmohan yang menjatuhkan maruah dan kehormatan
seorang wanita. Ingatlah bahawa Islam amat memprihatinkan penjagaan
maruah seorang wanita. Di atas dasar itulah adanya hukum Qazaf dan
kerana tujuan tersebut jugalah Islam mengharamkan perhubungan yang di
luar batasan. Sebabnya adalah kerana Islam memelihara kehormatan seorang wanita. KEEMPAT: MEMBAZIRKAN WANG KEPADA PERKARA YANG TIDAK WAJAR
Di dalam budaya bercouple, biasanya pasangan lelaki akan banyak
menghabis duit pinjaman PTPTN, JPA, yayasan negeri (bagi mahasiswa IPT)
atau duit pemberian ibubapa untuk memenuhi kehendak pasangan wanitanya.
Ajak saja dinner, lunch, breakfeast atau bershoping pasti si lelaki
yang perlu mengeluarkan duit poketnya. Terdapat juga keadaan di mana si
perempuan yang berbelanja si lelaki. Itu belum dikira dengan pembeliaan
kad top-up handset yang out of control. Hanya kerana call untuk tanya
khabar, dah makan ke belum, ada yang sanggup mentop up handset mereka
beberapa kali dalam seminggu. Cuba
bayangkan jumlah wang perlu dibazirkan hanya untuk perkara yang sangat
remeh dan tidak perlu. Paling menyedihkan, wang tersebut adalah
pemberian keluarga yang seharusnya digunakan bagi tujuan pengajian.
Begitu juga wang pinjaman PTPTN, ia adalah hutang yang perlu dibayar
selepas tamat pengajian. Justeru, penggunaan kedua-dua jenis wang ini
kepada perkara yang tidak wajar adalah tidak harus dan ditegah oleh syarak. Perbuatan membazir dan menyalahgunakan harta juga adalah amalan syaitan.(Rujuk Al-Israa ayat 27) KELIMA: MEMBUANG MASA KEPADA PERKARA YANG TIDAK SEWAJARNYA
Seperkara yang wajar diprihatinkan di sini ialah penggunaan waktu
kepada perkara yangtidak bermanfaat. Lebih malang lagi, masa yang amat
terhad sebagai seorang mahasiswa telah diisi dengan perbuatan-perbuatan
yang ditegah oleh Allah. Bukankah berdating, berbual telefon secara
marathon dan lain-lain aktiviti rutin bercouple merupakan perbuatan
yang menyimpang dari anjuran agama. Justeru setiap saat dan minit yang
digunakan bagi tujuan tersebut akan dipersoal dan diperbicarakan di
hadapan Allah. Perlu diingat bahawa Islam bukan mengharamkan
secara total perkara yang dinyatakan di atas. Islam tidak menghalang
perbuatan tersebut, tetapi meletakkan beberapa prasyarat yang perlu
dipenuhi. Sekiranya kita gagal mengikut syarat-syarat tersebut, maka
status perbuatan tersebut menjadi HARAM serta menjauhkan diri pelaku
daripada kasih sayang dan cinta Allah. (Rujuk kitab al-Halal wal Haram
Fil Islam, Dr. Yusuf Al-Qardhawi)

Friday, April 16, 2010

BeNCi

kebencian..
sesuatu yang lumrah dalam kehidupan..
tanpa kebencian, kemungkinan hidup menjadi cacat..
kerana kebencian merupakan sebahagian dari sifat manusia..


mungkin post2 aku yang sebelum ni x berkaitan dengan kebencian
namun tujuan aku membuat blog ni adalah untuk menzahirkan kebencian aku
kebencian kepada apa2 bentuk sekalipun..
tempat meluahkan rasa kebencian 
suatu luahan kebencian yang dapat dikongsi dan 
mengharapkan sedikit kelegaan selepas meluahkannya...


bukan suka-suka membenci..
bukan pula minta dibenci...
namun lumrah manusia..
mesti mempunyai sifatbenci 
terhadap sesuatu perkara
yang tidak disukai...


memang membenci itu mungkin satu dosa..
tidak dinafikan.. namun ada kebaikan disebalik kebencian
adakah membenci kemungkaran itu satu dosa?
kebencian mempunyai skop yang luas untuk ditafsirkan
namun kita hanya memikirkan kebencian terhadap makhluk bergelar manusia
tidak pula kita fikirkan kebencian terhadap sesuatu perkara yang jahil..


kebencian boleh menjadi parah jika tidak mengawalnya..
sebab itulah kita diajar supaya bersabar dan berfikir dengan waras...
meletakkan sesuatu di tempatnya... adil dalam setiap perkara..
hidup akan sentiasa dalam keadaan tenang dan gembira..

Wednesday, April 14, 2010

Kesedihan Penjagaan Hati yang Kebetulan


Peringatan 18XP: mengandungi piracy content yang boleh menyentuh sensitivity hati. Diingatkan supaya mengambil iktibar dari rencana ini dan tidak mengutuk penulis. Segala yang ditulis adalah benar. Berdasarkan pengalaman dan bukan bertujuan untuk belagak. Adik2 di bawah jagaan ibubapa dinasihatkan agar memakai spek 3D agar efek lebih tidak mengundang kontroversi.





 Kesedihan Penjagaan Hati yang Kebetulan

Pertama skali AKU BUKAN MAT JIWANG!!
ceh, tajuk pon da jiwang..
hahahaha..
walau seganas mane pon kite ni...
msti ada perasaan sayang dekat seseorang..
hanya pompuan yang dapat lembutkan hati lelaki
ayat yang menggelikan.. eeee
hahahaha.

tapi, ape aku cakap 2 betul ma... mana ada tipu2
ak bukan penjual ubat kuat, dvd cetak rompak.. atau P.I.M.P
mane mungkin aku tipu..
ak x cakap benda bodoh..
sebab aku tau... cewah!!
bd x cm2.. (promote)
lagi 1.. aku bukan dokter CHIENTA!!
chienta2 jugak.. tapi agak2 la...
(kuih muih chienta 3 segi tiga 30 darjah ke barat laok)


enjoy2 jugak.. tapi tanggungjawab kne jaga
bukan kapel atas nama..
bukan ntuk suka2
tpi nk rasa tanggungjawab...
mesti korang x paham kn?
hahaha

tanggungjawab yang dimaksudkan ialah
bagi semangat kat awek suruh blaja betul2
kan murni hasrat tersebut?
kalaula sume org kapel pk cm2..
x de la gejala buang anak... kucing meow!3
sebab mase depan lebih penting dari enjoy2..
cam ak cakap td la..
enjoy2 jugak.. tapi mse depan kne jaga
sebab nanti kalau si dia kte x kawen ngan kte pon..
skurang2ny mse depan dyeorang terjamin
skurang2ny kte puas ati..
ada jugak kebaikan yang kite buat  mase kapel

tanggungjawab yg laen seperti, menjadi penjaga ke-2 selepas family
jgn jadi haruan makan anak ek..
sungguh jahak orang sebegitu
tanggungjawab 2 yg akn wat kte puas ati walaupon si dia kadang2 x perasan 
kebaikan yang kte wat..
sedey je ayat  ;-(

(gambar menunjukkan aku sedih).. sungguh pilu

kadang2 kite perlu abaikan perasaan kte untuk jaga ati mereka
konfem 100% betul kan?
sebabnya...
kte x nk lukakan ati mereka yang kite syg
kadang2 perlu tipu jugak
bukan sebab saja2
sebab syg..
kalau si dia dapat trime ok la...
lau kne prangai dye lebih2 sentimental cket.. (cm awek ak) huhuhu
haaaa.. kn da gadoh
mulela x dpt blaja..
x pasal2 hati tebelah dua.. kesian

(gamba menunjukkan x-ray hati sedih)

ak crite bedasarkan pengalaman....
bukan nak belagak
bukan style ak nk blagak2 ni..
mungkin korang pk ak ni gedik
hahaha..
skeati korangla.. ak x dpt wat ape2
yang perlu ditegaskan di cni.. BD bukan gedik @ mat jiwang
sbb ati manusia undipined
mr. loko kata (kiikikiki)

pepatah BD penah menyebut bahawa
'berkongsi pendapat lebih baek dari mengumpat'
hahaha..
ble mase bd jd ahli sasterawan?
semua ini mungkin menjadi miNSteri.....

(maaf sebab out of topic)
ak sambung agi ek...

macam jaga ati member jugak...seakan2 jaga ati awek..
kadang2 kte tepaksa ketepikan awek sendri walopon kte lebih syg awek dari member..
sume ni sebab tanpa member..
KTE KOSONG
bagi ak x de awek bley trime ag la...
LAU X DE MEMBER??
makneny sejenis dengan KERA SESUMBANG..
mintakjauh ek..
kera adalah sejenis binatang penghinaan...
nk ke jadi cam kera2 tesebut?
hahaha..

(gamba di imagine oleh penulis)

kongklusion di sini adalah...
jagalah ati orang yang kte sayang
camner lau orang yang kte sayang da x de esok?
penah korang pk?
hargailah time masih ada..
walopon kte kdg2 tepaksa ketepikan perasaan sendiri
anggaplah pengorbanan yang x penah diketahui oleh orang awam
 sedih lagi...

bd sebenanya berhati halus...cepat sedih tapi x penah nangis..
hehehe.. kire tabah la... (market2) hahaha
 (gamba time frust) 

jap2.. watpe ak cite benda ni?
hahaha 
boring punye pasal.. ok la 2...
pesanan ikhlas
jangan ubah persepsi korang terhadap aku..
ak nk tekankan kat cni skali ag..
AKU X GEDIK, MAT JIWANG, JAMBU, MAT CINTAN, MEGI CINTAN and etc.
(muke zaman muda2)

copyright protected 20101404
bd entertainment.co
reserves doing-doing company